גלריה - בניין הלב ע"ש סמי עופר - מרכז רפואי תל-אביב
תמונה מספר #1
הבניין תוכנן כקובייה מונוליתית לבנה ופשוטה שמוקמה במקביל לבניין איכילוב ההיסטורי, אותו תכנן אריה שרון בשנות ה-60.
בפשטות האדריכלית הלבנה, שאפיינה בעבר את בתי החולים,ֲ“ יושמו טכנולוגיות מתקדמות במטרה לייצר מבנה שקוף ובו זמנית אקולוגי ומותאם לאקלים המקומי. ה"לבן", צבע שסימל בעבר גם את אדריכלות "העיר הלבנה" המאפיינת את ת"א וגם את ההיגיינה הרפואית- "הכול חשוף וגלוי", חוזר כצבע דומיננטי גם בעיצוב הפנים של המגדל החדש. צבעים חזקים - אדום, צהוב - ֲ“שולבו להבעת חיות מדודה בשדה הלבן. האיזון העדין בין האדריכלות ל"מדיצינה" מאפיין את המגדל החדש - בחינת היכולת של אדריכלות לבנה, רכה, רגישה וגם שמחה להקל על משתמש הנמצא במצב של חרדה ומצוקה, וזאת מבלי הצורך הטרנדי להתחפש לסוג מבני אחר (מלון,בנק אמריקאי, "תחושה כמו בבית" וכו).
הרעיון היה ליצור "פעולת החייאה" לבניין איכילוב הישן באמצעות תכנון אטריום ציבורי אשר יקשר את המגדל הקרדיולוגי החדש עם בנין איכילוב ההיסטורי.
בחלל האטריום מרחפים ככלי דם, גשרים אדומים שיובילו את קהל המבקרים לגלריות המתנה אשר ימוקמו זה מול זה, במתח פיגורטיבי, בשני המבנים. איכילוב ההיסטורי ישופץ ברוח המודרניזם המקורית שלו.
המגדל הקרדיולוגי החדש הינו המבנה הרפואי היחידי בארץ שתוכנן ללא גדרות ועם דופן הנושקת ומקבילה לרחוב עירוני ראשי,ֲ“ רחוב ויצמן. גלריה עירונית בעלת אופי תל-אביבי בגובה של שני מפלסים, תוכננה במקביל לכיכר ציבורית חדשה ורחבה הגובלת ברחוב ויצמן.
בגלריה העירוניתֲ“ מוקמו בתי קפה, שטחי מסחר, תיאטרון קטן, לרווחת המאושפזים ומבקריהם - מקום מפגש עם קהל המבקרים ה"בריאים" שברחוב.
בחזית הזכוכית של המבנה מוקמו כחדרי לבֲ“ חלונות אדומים שמשמשים כ"לוג'יות" ומאפשרים למאושפזים קשר חיוני עם החוץ.
גינות מרפא "Healing Gardens" עוטפות את המגדל ומשתלבות גם בחללי הפנים.
שטח הבניין כ-55,000 מ"ר בגובה של 69 מ'. הוא מכיל 17 קומות (4 קומות מרתף שישמשו לבי"ח לשעת חרום ל-650 מיטות אשפוז ומעליהן 13 קומות רפואיות).
הפרויקט תוכנן בשיתוף עם רני זיס אדריכלים.